Борошно зі свіжого фундуку ( жорнове ) 1 кг

Фундучне борошно жорнове - це безглютеновий продукт, який виробляється шляхом подрібнення горіхів фундука або ліщини. У ядрах фундука містяться всі необхідні для організму амінокислоти, вітаміни та мінерали, що робить його чудовим джерелом енергії. Жорнове борошно з фундука часто використовують у оздоровчих, дієтичних та вегетаріанських стравах. Фундучне борошно дуже корисне, тому що навіть після переробки фундук не втрачає своїх корисних властивостей.
Горіховий маслянистий аромат фундукового борошна прикрасить не лише кондитерські вироби, а й багато несолодких страв. Це інгредієнт білих гарячих соусів на зразок бешамелю, страв з лісовими грибами, галушок та кнедликів (крім надання особливого смаку, фундукове борошно робить варене тісто менш клейким).
При випічці борошно фундука практично не збільшується в об’ємі, тому потрібно використовувати трохи більшу його кількість або додати побільше розпушувача. Як і інше горіхове борошно, що містить багато жиру, фундукове швидко зарум’янюється. Аби випічка не підгоріла, потрібно випікати при більш низьких температурах або скоротити час готування.
Дуже смачно поєднується із шоколадом і какао (в шоколадних тістечках, печиві, начинці, пасті).